Booking.com

הצד של בודה

לצד התיירותי של בודה עליו אנחנו מדברים כל הזמן יש שם – רובע אחד – הרובע הראשון של בודפשט.

רובע אחד נמצא די קרוב למרכז העיר במרחק אווירי אלא שבכדי להגיע אליו (אם אתם כמו מרבית התיירים לנים בצד של פשט), תצטרכו לחצות את נהר הדנובה.

דרכי הגעה לצד של בודה

ישנן שלוש דרכים עיקריות לחציית הנהר

1. רגלית על גבי אחד הגשרים החוצים את הנהר.

הגשרים במרכז בודפשט ובעצם אלו הרלוונטיים עבורכם הם שלושה, הסדר הוא מצפון לדרום.

א. גשר מרגיט – הגשר הכי צפוני כפי שאמרנו והוא לא הבחירה הראשונה לחציית הדנובה מכיוון שתצטרכו להצפין בצד של פשט בכדי להגיע אליו ולהדרים חזרה בצד של בודה בכדי להגיע לרובע אחד.

סיבה אחת כן לחצות דרך גשר מרגיט היא שבאמצעו של הגשר ישנה גישה לאי מרגיט, כך שתוכלו אם תרצו לשלב את הטיול באי ביום הטיול בבודה.

ב. גשר סצ'ני – המוכר יותר בשמו המפורסם "גשר השלשלאות" – פתוח לתחב"צ כרגע אין מעבר להולכי רגל.

קצהו האחד של הגשר – בצד של פשט ממוקם במקביל לבזיליקה כך שאם תלכו ממנה לכיוון נהר הדנובה בקו ישר תגיעו בדיוק אליו. לאחר שתחצו אותו תגיעו בצד של בודה לכיכר קלארק אדם (Clark Ádám tér) אשר משמאלה נמצא הרכבל הסגור העולה לגבעת הטירה. בנוסף לרכבל תוכלו לרכוש כרטיס לשאטלים העולים לגבעת הטירה ועוצרים בכמה תחנות עניין בגבעה.

ג. גשר ארז'בט – הדרומי ביותר. הגשר חוצה מנקודה המקבילה לאמצע רחוב ואצי (ואצי אוצה) בצד של פשט ועד לגבעת גלרט ומרחצאות רודאש בצד של בודה.

הבחירה באיזה גשר לחצות תלויה במסלול אותו אתם בוחרים לעשות.

2. תחבורה ציבורית, ישנם קווים רבים שניתן להשתמש בהם, רצוי להשתמש בניווט באמצעות מפות גוגל, אם אינכם מחוברים לרשת, אלו הם שני הקווים העיקריים.

א. מטרו אדום M2 – קו המטרו האדום מפלס את דרכו במנהרה שנחפרה מתחת לנהר הדנובה, התחנה הראשונה שלו בצד של בודה הינה תחנת Batthyány tér, ממנה תוכלו להגיע בהליכה רגלית קלה של כעשר דקות אל כיכר קלארק אדם (Clark Ádám tér) ומשם אל הטירה.

בצד של פשט תוכלו לעלות על המטרו בתחנת Deák Ferenc tér ליד הגלגל הענק, או בכל אחת מתחנות ההמשך; Kossuth Lajos Tér ליד בניין הפרלמנט או Arany János utca הסמוכה לבזיליקה.

ב. אוטובוס קו 16 – מתחנת Deák Ferenc tér ועד לכיכר קלארק אדם.

מסלול השיט לבודה3. שיט במעבורת של חברת התחבורה הציבורית.
זוהי דרך לא שגרתית אך בהחלט ניתנת לביצוע וזולה או אפילו חינמית אם רכשתם כרטיס יומי, תלת יומי או שבועי לתחבורה הציבורית בבודפשט.
מסלול המעבורות הוא סוג של "זיגזג" בין הצד של בודה לפשט, זאת במטרה לאפשר חצייה נוספת של נהר הדנובה, תוכלו לעלות על המעבורת בתחנות במרכז פשט ולרדת בתחנה בצד של בודה.
מומלץ לבדוק היטב את המסלול ושעות המעבורת בדף שיט על הדנובה באתר.

בנוסף לרובע אחד ישנה עוד אטרקציה פופולרית אחת בצד של בודה והיא רכבת הילדים ורכבל הכיסאות הסמוך לה. אלה מרוחקים משפת הדנובה ונמצאים לעומקה של בודה באיזור הנקרא דונקסי, להגעה לרכבת הילדים ולרכבל מומלץ לגלול מטה ולקרוא את ההסברים.

מסלולי כל האזורים בבודפשט מופיעים בדף מסלולי הטיול על גבי גוגל מפות.
למעבר לדף מסלולי טיול

מפת הצד של בודה
בחרו לאן בא לכם לקפוץ:

מרחצאות גלרט – Gellért Thermal Bath

מרחצאות התרמיים גלרט בבודפשט בודפשט, עיר הבירה של הונגריה, ידועה בזכות ההיסטוריה העשירה שלה, הארכיטקטורה המדהימה והמרחצאות התרמיים שלה. בין אלה, המרחצאות התרמיים גלרט בולט

גבעת גלרט – Gellért Hill

גבעת גלרט (המכונה גם הר גלרט) מתנשאת בשיאה לגובה של כמאתיים שלושים וחמישה מטרים והיא נקראת כך על שמו של סנט גלרט. גלרט שהיה בישוף

מרחצאות רודאש – Rudas Thermal Bath

מרחצאות התרמיים רודאש בודפשט מרחצאות רודאש שוכנות לאורך הגדות הציוריות של נהר הדנובה בבודפשט, הונגריה. המרחצאות התרמיים רודאש עומדים כעדות להיסטוריה העשירה של העיר ולמחויבות

מוזיאון ההיסטוריה של בודפשט – History Museum

התערוכות במוזיאון ההיסטורי בבודפשט מתמקדות בהיסטוריה הסוערת של 2000 שנות העיירות – בודה, פסט ואובודה. אלו הידועות כיום בשם העיר בודפשט. היסטוריה תקופות מתחלפות במוזיאון

טירת (ארמון) בודה – Buda Castle

טירת בודה היא אחד מסמליה הבולטים של העיר בודפשט, בשנת 1987 אף הוכרזה כאתר מורשת עולמי על ידי ארגון אונסקו. הטירה נבנתה על ידי המלך

ארמון שנדור – Sándor Palace

ארמון שנדור שנבנה ב-1806 הוזמן על ידי הרוזן וינס שנדור. עדיין שנוי במחלוקת אם האדריכל שלו היה יוהאן המאן יליד וינה או מיהאלי פולאק, המעצב

הבית של הודיני – The House of Houdini

הארי הודיני, ששמו האמיתי היה אריך וייס, היה איש אשליות אמריקאי יליד הונגריה ופעלולים שהפך לאחד הקוסמים ואמני הבריחה המפורסמים ביותר בכל הזמנים. הוא נולד

רגע רגע, לפני שאתם יוצאים...
צריכים סים ? הסעה ? סיור ? דברו איתנו!

דילוג לתוכן